top of page

פייסבוק או אתר?  ואולי גם וגם?

  • תמונת הסופר/ת: רונית ברק | סטודיו רונית
    רונית ברק | סטודיו רונית
  • 30 ביוני
  • זמן קריאה 4 דקות

עיצוב אתר לצלמת שרי אופק

7 הבדלים בין פייסבוק לאתר


הרבה בעלי עסקים מתלבטים בין הקמת אתר ליצירת תכנים בפייסבוק או ברשתות חברתיות אחרות או מרגישים שמספיק להם אחד מהם.

במאמר הזה אני מתייחסת בעיקר לפייסבוק בהשוואה לאתר אבל כמעט הכל נכון גם לשאר הרשתות החברתיות.


מה חושף אנשים לתכנים שלכם

ההבדל המהותי ביותר הוא היוזמה - לאתר שלכם ברוב המקרים אנשים יגיעו מתוך יוזמה שלהם. בין אם הם חיפשו אתכם ישירות ובין אם כתוצאה של חיפוש מענה לצורך שלהם בגוגל. לעומת זאת בפייסבוק לרוב אנשים נחשפים לתכנים של אחרים בצורה אקראית או לפי אלגוריתמים - מאגר נתונים וכללים לפיו המערכת מנהלת את התוכן שאנשים נחשפים אליו.


כמות תוכן

כמה פעמים אני שומעת את המשפט ״אבל לאנשים אין סבלנות לקרוא״. נכון, אבל...

כשאדם נחשף לתכנים שלכם בפייסבוק - כתובים או מצולמים, לא תמיד יש לו יותר מידי סבלנות. הוא רוצה ״טעימה״, תקציר... ולהתקדם לתוכן הבא. אבל תזכרו שאם הצלחתם לעורר עיניין הוא גם יקרא או יחפש לקורא עוד ממה שיש לכם להגיד.

כשמדובר באתר זה שונה. אדם שמחפש באתרים מענה לצורך שלו רוצה להכיר אתכם יותר - הוא מחפש את הסיבה לבחור בכם - הוא מחפש תוכן. לכן חשוב להנגיש לו מידע מפורט עבור השירות/מוצר שלכם, עליכם, מידע שידבר אל הצורך שלו - הצורך המוחשי והצורך הרגשי וייצר אמון. עיצוב גרפי נכון יוכל להקל על עומס מיותר על העיניים, למשוך ולכוון את הקורא לתכנים הרלוונטים עבורו.

כשאנחנו מעלים תוכן ברשתות חברתיות זו יחידה אחת של תוכן באתר יש חלוקה למקטעים, דפים ונושאים.

אני מאמינה גדולה שכאשר שאדם מעוניין בידע/מידע מסוים הוא יקרא טקס גם אם הוא ארוך.


זמינות וחשיפת התוכן

כשאנחנו מעלים תוכן בפייסבוק הוא דוחק למטה את התכנים שיצרנו לפני עד שהוא מעלים אותם מהעין.  סדר התכנים אינו קשור לנושא אלא לסדר העלתם. באתר זה שונה. אתם יכולים בכל רגע נתון לערוך תכנים שעלו. אתר נכון בנוי לפי נושאים וקיימים ״תמרורי הכוונה״, ״מפת דרכים״ המאפשרים למבקר באתר להגיע לתוכן שחשוב לו - תפריט בראש האתר, מפת האתר בתחתיתו, כפתורים, קישורים בין דפים....

אין שום תלות בגורם חיצוני שמחליט עבורכם ומנהל לכם את הדפים כמו ברשתות חברתיות, הכל תלוי בכם.

באתר ניתן ליצור בלוג ובבלוג ליצור תפריט / מילות מפתח בעזרתם יכול המבקר באתר לסנן תכנים ולמצוא רק את התוכן הרלוונטי עבורו להבדיל מפייסבוק שם צריך לגלול להיחשף לתכנים בסדר שעלו.


מעורבות ותקשורת ישירה

בנושא הזה לפייסבוק יש יתרון משמעותי. פייסבוק הוקם מראש כפלטפורמה ליצירת דיאלוג ותקשורת אישית זמינה. כל מי שנחשף לתכנים שלכם יכול להגיב בקלות ובפשטות ואתם חזרה, בלי שתצטרכו לעשות דבר שיאפשר את זה - תחת כל תוכן יש אפשרות לתגובה ומענה. זו דרך נוחה וטובה ליצירת דיאלוג ישיר בין בעל העסק לקהל שנחשף אליו.

נכון שניתן לפתוח הרשאות גם באתר בעיקר בבלוג לתקשורת אבל זה יותר מורכב, לעיתים כרוך בעלויות וזה לא לגמריי מאפשר תקשורת ישירה וזמינה.

גם ברשתות חברתיות וגם באתר ניתן לשלוח אליכם הודעות בקלות.

כמו בכל דבר בחיים במקום שיש יתרון תמצאו גם את החיסרון. והפוך. ככל שיש לאנשים חופש תגובה לכם יש פחות שליטה על השפעה על הקהל שנחשף אליכם. האפשרות להגיב חופשי מאפשרת לאנשים לכתוב את דעתם והיא לא תמיד רצויה עבורכם, מאפשרת ללקוחות לא מרוצים להגיב ולהעלות סימני שאלה אצל הקהל שלכם, מאפשרת לאנשים ליצור תגובות שליליות שונות. העדר היכולת להגיב באתר שלכם מאפשרת לכם להמנע מ״רעשי רקע״, לאפשר לקהל שלכם חשיפה נקיה לתכנים, לנקודת המבט, ל״אני מאמין״ המקצועי שלכם, לכל דבר שתרצו לתווך לו.


אופי התוכן

התקשורת הישירה והנוחות בהעלאת תכנים מאפשרת לייצר בפייסבוק תכנים שיווקיים אותנטיים שמספרים את הסיפור שלכם, שמאפשרים הצצה לחיים האישיים, הזדמנות להכיר אתכם כאנשים ולהתחבר. את כל אלו ניתן לעשות גם באתר, אבל העובדה שאנחנו לא מעדכנים תכנים בתדירות גבוהה וכל מה שנכתוב נשאר חשוב שהאתר יציג אתכם בצורה מקצועית שנותנת גם ביטוי אישי, בעוד בפייסבוק זה בסדר ואף מומלץ לאזן ולייצר גם תכנים אישיים בלבד שיוצרים חיבור והזדהות.


עלויות

אתם יכולים ליצור ולשתף בפייסבוק תכנים בקלות וללא עלויות בעוד שרוב האנשים לא יודעים או חסרי יכולת או סבלנות לבנות להקים אתר מקצועי לבד ולכן יש צורך בסטודיו לעיצוב ובבוני אתרים ומדובר בהשקעה של אלפי שקלים - הסכום משתנה מאלפים בודדים ומעלה בהתאם למורכבות האתר.


התאמה אישית

בפייסבוק קיימת תבנית אחידה לכולם, אין לכם שליטה על המבנה העיצובי ועל ניהול הדף, המבנה משתנה לעיתים לפי החלטות של פייסבוק ולעיתים השינוי דורש מכם השקעה בהתאמת באנרים ומבנה עיצובי. במה כן יש לכם שליטה? בעיצוב הפוסט והבאנר, בנראות ואיכות הסרטונים והתמונות שתעלו וכמובן באיכות התכנים הכתובים, המצולמים והמעוצבים.

אתר מקצועי יאפשר לכם ביטוי אותנטי ואישי, חלוקה למבנה ויצירת נראות לפי הבחירה שלכם - נכון, קיימות מגבלות בפלטפורמות שונות אבל עדיין טווח השליטה והבחירה שלכם מספיק רחב כדי לתת לכם ביטוי אישי, אותנטי ומבדל. ניתן לערוך, לשנות להוסיף תכנים... לאתר בכל עת שתרצו.




לסיכום

לכל פלטפורמה יש יתרונות ויש חסרונות. פייסבוק מאפשר בצורה מהירה, קלה וללא עלות יצירת תקשורת ישירה / דיאלוג עם אנשים.

אתר מאפשר לכם שליטה על התוכן והנגשה שלו ומאפשר לכם ליצור נכס דיגיטלי אישי שנותן לכם חשיפה אותנטית ומבדלת.

ההמלצה שלי תשתמשו בשתי הפלטפורמות, תהנו מהיתרונות של כל אחת מהן ותיצרו חשיפה רחבה.



אז מה תספרו לעולם היום?



אם בכל זאת אתם מתלבטים, אתם מוזמנים לפנות אלי ולהתייעץ

בטלפון: 054-2400388


סטודיו רונית - מיתוג ועיצוב מסרים שיווקיים

מיקוד עסקי ומיתוג בגישה אימונית



Comments


bottom of page